På vej mod konkurs?

Skylder dit firma penge? Eller er din situation sådan, at du kan se, at du vil få svært ved at betale alle regningerne indenfor den nærmeste fremtid? Det kan være, at der er fare for, at du må indsende en egenbegæring til skifteretten. Hvis dit firma er på vej mod konkurs, så er det måske en god idé, at du først lige taler med en god konkursadvokat om det, inden du gør noget som helst overilet. Der er nemlig et lille håb for, at du kan undgå konkursen. Det hedder rekonstruktion. Og det handler om, at dit firma måske kan omdannes til en anden type selskab, så du ikke behøver at skulle betale så meget i skat. Det skal du tale med konkursadvokaten om. Når konkursadvokater taler om rekonstruktioner, så taler de om, at den selskabsform, som din virksomhed ligger under, skal ændres.

Et pusterum

Det kan godt tænkes, at konkursadvokaten vil kunne give dig forskellige forslag til, hvordan du kan formindske nogle af dine fremtidige omkostninger, så du vil få et ’pusterum’, så du kan indhente tid og dermed betale store dele af din gæld. Det behøver ikke nødvendigvis at være en omlægning af virksomhedens struktur – fx fra aktieselskab til anpartsselskab. Det kan også godt være, at der er en afdeling i selskabet, som det måske kan betale sig, at du ’afhænder’ eller adskiller totalt fra selskabet. Eventuelt ved at oprette et nyt – og måske en anden type – selskab for den afdeling. Det kan i nogle tilfælde nedbringe nogle af de omkostninger, du har.

Muligheder for rekonstruktion

En rekonstruktion er ikke en nem proces. Det skal undersøges grundigt, hvad du kan, og hvad du må. Advokaten skal også have indblik i den nuværende økonomi, og er der tale om, at en afdeling måske skal selvstændiggøres som nyt selskab, så skal der naturligvis være et realistisk skøn over, hvad det kommer til at betyde for det ’gamle’ selskab – og hvilke forpligtigelser det ’nye’ selskab vil få. Kan det nye leve op til kravene? Kan din virksomhed leve videre med de nye betingelser?
I mange tilfælde vil det være en tidskrævende opgave for en konkursadvokat. Men du vil naturligvis hjælpe advokaten, ved at være helt ærlig og stille alle de informationer, som han har brug for, til hans rådighed.

Ikke altid muligt

Men ja, helt ærligt: I mange tilfælde vil det ikke være muligt at lave en rekonstruktion, som giver mening. Og så er det virkeligt en fordel, hvis du har kontakt til en god konkursadvokat, som kan hjælpe dig igennem processen, der følger efter en indgivelse af en egenbegæring. Det er sådan set ikke fordi, du skal have din egen advokat til at få udført alle opgaverne som en konkurs kræver. Det er mere fordi, du skal have en person ved siden af dig, som kan besvare alle de spørgsmål, som du – og eventuelt også dine kreditorer – har. Det er en krævende proces. Og den kan tage tid. Men du skal igennem den uden, at du bliver totalt opslidt og så du kommer igennem konkursforløbet på de bedst mulige betingelser.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *