Trusler mod græsplænen

græsplæneDer er mange trusler mod villa ejernes græsplæner i Danmark. Lige fra kryb til ukrudt skal man kæmpe mod, hvis man vil have sig en pæn og prydelig græsplæne.

Mælkebøtter – blomster eller ukrudt

Mælkebøtter er særdeles udbredt i de danske haver landet over. Og det kan kræve noget af en indsats, hvis man er en af dem, som gerne vil have de gule blomster ud af haven. Nogle opfatter mælkebøtten som en fin og flot blomst. Men de fleste hælder nok til, at den hører til i kategorien ukrudt. Det kan være endog meget svært at slippe af med mælkebøtterne, når de først har fået deres tag i haven. Men der heldigvis hjælp at hente, hvis man har besluttet sig for, at den gule blomst ikke skal have hjemsted i ens egen have. Husoghavesiden.dk har en artikel, som går i gennem mange af de muligheder, man har for at komme af med mælkebøtterne. Artiklen finder du her: http://husoghavesiden.dk/maelkeboetter-i-graesplaenen/.

Mos i græsplænen

En plage i de danske haver, som nok næsten er større end problemet med mælkebøtter, er mos. Mos trives helt fortrinligt godt i det danske klima og kan være meget vanskeligt at slippe af med. Det kræver ofte en stor indsats af få mosset fjernet fra græsplænen. Og passer man ikke godt på, vender det lynhurtigt tilbage igen. Mos trives særlig godt på våde og skyggefulde områder og nøglen til at komme af med det, er derfor som oftest at tilføre lys og luft, så man kan tørret græsplænen godt og grundigt i gennem.

Gåsebiller – endnu en trussel mos græsplænen

Hvis man som haveejer så tror, at lykken er endelig gjort, hvis man har fået has på både mælkebøtter og mos, så kan man godt tro om igen. Der er nemlig mange flere plager, som græsplænen kan blive ramt af. Og en af dem er gåsebillerne.

Gåsebiller er nemlig noget, som hvert år angriber mange græsplæner og giver store problemer. Den flotte, grønne plæne kan pludseligt og i løbet af kort tid blive forvandlet til et område med kæmpestore visne områder. Når gåsebillelarverne går i gang med at spise græsrødderne går det nemlig hurtigt og det flotte grønne græs må vige for se store gule visne områder.

Det kan i grelle tilfælde kræve en meget stor indsats at få bugt med gåsebillerne. Og en indsats med flere forskellige virkemidler er som regel påkrævet.

Som ovenstående viser, er der heldigvis mange muligheder for at bekæmpe havens mange plager. Det kræver dog i de fleste tilfælde en ihærdig indsats. Men så kan det også godt lade sig gøre. Det er derfor godt, at der findes hjemmesider som husoghavesiden.dk, hvor hus- og haveejere kan hente gode råd og vejledning til arbejdet med at opnå den perfekte have.

 

Disclaimer

One thought on “Trusler mod græsplænen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *