Bondegårdsferie er den perfekte måde at slappe af på

Der er mange forskellige måder at holde ferie på. Folk har forskellige præferencer og forskellige behov, ofte for flere personer, der skal opfyldes. Nogle vil gerne nyde camping, andre foretrækker at rejse til varme og strand, mens nogen elsker at opholde sig i et sommerhus. En lidt anderledes mulighed er at tage på bondegårdsferie.

Hvad er en bondegårdsferie?

At tage på bondegårdsferie er en anderledes, men populær ferieform. Det er især populært for børnefamilier.

Princippet er, at man bor på en gård tæt på dyr og landbrug og på sin vis bliver en del af dagligdagen på gården. Altså man er måske med til at høste, at hente æg eller malke.

Ferieformen findes naturligvis i forskellige former og i forskellige grader af hvor tæt man kommer på selve arbejdet på den pågældende gård. Men det er under alle omstændigheder populært.

Giver ro

En af grundene til at bondegårdsferie er en god ide, at det giver mange mennesker ro. For det påvirker mennesker, ofte på en positiv måde, at være tæt på dyr og også tæt på den dagligdag, der foregår omkring dyrene og med de andre aktiviteter, der skal til for at der produceres fødevarer på en bondegård. Desuden er man meget i naturen, når man er på bondegårdsferie, og det er ofte også noget, der giver god ro for mange mennesker.

Slip for medier

Rigtig mange af dem, der vælger bondegårdsferie, vælger også at tage en ferie uden brug af TV, computere og måske ligefrem også fri for smartphones. Det giver nemlig en fantastisk ro, at man ikke skal koncentrere sig om, hvad der sker andre steder i verden, og hvad der sker på sociale medier og andre medier. Du får på en bondegårdsferie alle muligheder for at have nærvær og være tilstede i det rum, der er dannet på bondegården

Meget lærerigt for alle

Børn, og selvfølgelig også voksne kan høste stor viden af at være på bondegårdsferie. Den lokale bondemand kan helt sikkert lære fra sig, og der er god mulighed for at se dyrene an, og få en fornemmelse af hvordan du opfører sig og skal behandles. Børn der vokser op i en by får sjældent denne mulighed, og så er det naturligvis en oplagt mulighed.

Fokus på Socialt samvær

På en bondegårdsferie er der typisk også rigtig meget fokus på at have et socialt samvær. Altså der laves typisk en række fælles aktiviteter, som lege og spil, og måske hygge omkring et bål. Men der er typisk også et fællesskab om madlavningen og måske ligefrem om at bruge råvarer fra bondegården til at få et måltid.

Mange muligheder

De er virkelig skudt op rigtig mange steder i Danmark. Altså mulighederne for at holde bondegårdsferie. Flere og flere byder sig til med mere og mere spændende forhold og muligheder af alle slags. Der er muligheder for bondegårdsferie med forskellige forhold og med forskellige grader af behov for luksus eller lækre værelser.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *