Fly til Tyrkiet

Projektet med at få etableret en masse små og mellemstore virksomheder i Corum Tyrkiet er i fuld gang. Vi er konsulenter for handelskammeret i den provins. Det vil sige, at vi ofte er i Tyrkiet for at hjælpe den lokale leder for inkubatoren, som vi har etableret. Det er en lang rejse dertil. Det er ligegyldigt, hvordan jeg søger efter billige flybilletter til Ankara, så kan jeg ikke komme dertil direkte.

Direkte fly Tyrkiet

Vi er altid nødt til at skulle rejse via Istanbul. Vi plejer at bruge et par dage på kontoret i Ankara, inden vi kører til Corum. Det er en køretur på 5 – 6 timer derfra, selvom det på kortet ser ud til, at afstanden er lille. Tyrkiet er et kæmpestort land. Og køreturen er kedelig. Ikke andet end steppe og maki og en motorvej. Men det er altså noget skidt, at vi ikke kan få et direkte fly. Ventetiden i Istanbul er altid lang. Så når vi endelig kommer frem til Ankara, er det aften, og hele dagen er brugt på at rejse. Det er ikke effektivt. Så dag 1 i ugen er gået med at rejse. Dag 2 plejer at være dedikeret til møder i Ankara med forretningsforbindelser der. Ankara er ikke den største by i landet.

Istanbul

Det er Istanbul, så det er givetvis derfor, vi ikke kan rejse dertil direkte. Møderne overstås, og dag 3 går så i første omgang med at køre til Corum. Vores lokale tolk er med. Hun er rigtig sød. Når vi er ankommet, skal vi så til te hos den lokale borgmester. Han er et sludrehoved, men vil gerne vise interesse i projektet. Det skaber jobs. Så er dag 3 væk. Dag 4 bruges så den anden vej: Møder med inkubatorens leder, kørsel tilbage til Ankara og så videre derfra den næste dag til Istanbul og hjem. Ikke effektivt at bruge 5 dage på 1 dags arbejde.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *