Er måren et skadedyr

Som overskriften klart antyder, så er jeg virkelig i tvivl.  Det afstedkommer, at jeg i flere nætter er blevet holdt vågen, da der igen var larm fra loftet – henover gangbroen og videre ud i udhænget.  Det er egentlig ikke fordi, jeg har noget mod dyr overhovedet. Bare de ikke er i mit hus og hjem !  Så er det sagt… Jeg elsker at skyde rotter og halsbåndsmus, når jeg har tid i weekenden.  Så sidder jeg på lur ovre bag brændeskuret og tager sigte. 

Sidste sommer gik det rent galt, da jeg trykkede på aftrækkeren.  Det skal lige siges, at jeg ikke længere ser så godt længere.  Så da jeg troede, jeg havde en i sigtet, så viste det sig at være et hvepsebo, der ikke var større end en tennisbold.  Det fandt jeg ud af, da kuglen røg lige igennem, og der fløj bier over det hele.  Selv de kære myrer fortrak ned under huset i ren skræk.  Jeg løb henover markerne bed en sværm i hælene og stoppede først, da jeg faldt over et muldvarpeskud på landmandens mark.  Nu tænker enhver læser nok, at jeg må være ligesom ham fra Frode Får med tykke briller.

Det er nu heller ikke det halve galt.  Siden den dag har jeg virkelig dygtiggjort mig omkring Skadedyr – hvilke slags findes ? Og hvordan bekæmpes de ?. Derfor sad jeg med den store skadedyrsguide og læste om biologi og hvilke arter der findes til artsbestemmelse.  Der er derfor ikke nogen, der kan lære mig mere om myrer og sølvfisk.

Jeg ved stort set det hele om de forskellige insekter livscyklus.  Det er temmelig interessant at læse om, hvordan folk kan se forskel på loppebid og væggelus bid.  Det ene øjeblik tror folk, at de er plaget af det ene, men så viser det sig at være noget helt andet.  Jørgen nede fra Skærup Zoo har ofte været mig behjælpelig, hvis jeg har været i tvivl.

Han kan lynhurtigt sige, om det er det ene skadedyr eller en fredelig gemyt, som jeg ikke skal skyde, eller være bange for.  Efter sigende skyldes det vist nok, at også Jørgen bruger den store skadedyrsguide fra Chrisal, hvor man som sagt hurtigt kan slå op, hvad man skal lede efter, hvis man har problemer. Jeg er dem evig taknemlig for, at man gratis kan bruge deres erfaring og rådgivning til at få sine problemer løst ved hjælpe af få klik. Uanset om man bor på Sjælland eller i vejle / Kolding.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *