Linoleum eller tæpper?

Har du nogensinde været på udkig efter et lokale, som du kan bruge som dit kontor? Altså, hos sådan et kontorfællesskab. Eller et decideret konferencecenter, der også tilbyder kontor- og mødelokaler? Og hvad har du (ikke) lagt mærke til i de faciliteter? Nemlig: Der er aldrig lagt tæpper eller tæppefliser på gulvene. I det ene tilfælde kan det være fordi ejeren af lejligheden, som skal fungere som kontorfællesskab, ikke har tænkt på det. I det andet tilfælde kan det være fordi omkostningerne til udskiftning af store tæpper kan være for store. I begge tilfælde har de valgt at bruge et andet materiale som gulvbelægning.

Linoleum

I den gamle lejlighed inde i byen, har de sikkert valgt at beholde træ- og parketgulve. De sætter så et krav om, at du skal bruge bløde hjemmesko, når du opholder dig på dit kontor! I det andet tilfælde har de valgt at lægge linoleum på gulvene. Af flere grunde: Først og fremmest hygiejnen: Linoleum er meget nemt at holde rent – også uden brug af kemikalier. For det andet: Det er et blødt materiale, som ikke giver stød op igennem underbenet, sådan som rå beton gør. (Det ses også at der lægges betongulve i kontorbygninger.) Samtidigt er linoleum et naturligt materiale, og derfor er det ikke så skadeligt for miljøet, som andre materialer kan være.

Prismæssigt interessant

Desuden er linoleum tilgængeligt for mange, fordi det ikke er så dyrt som fx marmor eller keramiske fliser vil være. Samtidigt er linoleum også tilgængeligt i mange farver. Og det giver jo folk muligheden for at lege lidt med deres egne ideer om, hvad godt design er – og de lærer noget om at lægge gulve i mønstre – hvilket ikke altid er helt nemt. Ofte er der jo skæve vinkler – især i gamle bygninger. Så her er det en udfordring at lægge gulvet pænt. Men heldigvis er linoleum jo et meget fleksibelt materiale, som er nemt at skære til. Så, jo, der er mange gode grunde til at bruge linoleum på gulvene.

Glem ikke isolering nederst

Men, og der er et men, som du lige skal tænke over, inden du køber linoleumsfliser og lægger dem på gulvet i den lejlighed, der skal bringe dig en ekstra indkomst. Og det ’men’ handler om, at du skal sikre dig, at der er god isolering under gulvet, som du skal have linoleum på. Og hvad mener jeg med det? Jo: Da linoleum er et naturmateriale, er det også sårbart overfor fugt. Så undergulvet skal være godt isoleret, så du ikke spilder dine penge på pæn gulvbelægning.

Og for at sikre at undergulvet er godt isoleret, så skal du have fat i en ekspert, der kan fortælle dig, hvordan det står til med gulvisoleringen. Det kan godt være at alt er ok. Du får grønt lys til at lægge linoleum på gulvet. Men hvis du ikke får det, så kan det være, at du bliver nødt til at lægge et lille lag Thermotec, som kan sikre god isolering, inden du lægger linoleum på gulvet. Det er en ekstra omkostning. Men den kan betale sig.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *