Fodboldgolf stormer frem

Fodboldgolf er en relativ ny sportsgren, som stormer frem i et land som Danmark. Fodboldgolf er, som navnet angiver en blanding mellem fodbold og golf, hvor du benytter dine ben som golfudstyr og en fodbold som golfbold. Fodboldgolfsporten er både sjov og seriøs sportsgren, som kan spilles alle ung som gammel og tynd som tyk samt hele familien. Sporten er perfekt til personer, som er konkurrencemindet, og elsker at vinde over enten familiemedlemmerne eller vennerne. Udviklingen har voldsom siden sporten blev integreret i Danmark, og der findes nu både en landsdækkende organisation i Danmark og en internationalt organisation, som skaber turneringer.

Fodboldgolfbaner i Danmark

Der findes en del registrerede fodboldgolfbaner i Danmark. Alle disse baner er registrerede i Dansk Fodboldgolf Union, som arbejder i fællesskab for at øge kendskabet til den nye sportsgren. Fodboldgolf er klart mest populært i Jylland, hvilket også afspejler sig i antallet af fodboldgolfbaner. Der findes nemlig over 25 registrerede fodboldgolfbaner rundt omkring i hele Jylland og blot 5 på Sjælland. Fodboldgolfbaner er nemlig ofte placeret i mindre befolkningstætteområder, hvilket også er medvirkende til, at der findes klart flest fodboldgolfbaner i Jylland en på Sjælland. Der findes dog også en del underholdningsbaner, som man kender fra paintball og minigolf, som er at finde i tættere befolkede områder, som oftest benyttes til at spille fodboldgolf på for sjov.

Selvom fodboldgolf er en underholdningssport, bliver der også konkurreret på et seriøst niveau både i Danmark og internationalt, og der bliver faktisk afholdt et verdensmesterskab hver eneste år, som vi tidligere har haft en dansker, som har vundet. Derudover er Dansk Fodboldgolf Union også ved at udvikle en landsdækkende holdturnering, hvor der konkurreres på eliteniveau. Det betyder at der i fremtiden nok vil blive konkurreret i fodboldgolf ligesom i alle andre sportsgrene, som man kender i dag.

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *